Mi (ki) is a személyi edző?

A személyi edző definíció szerint:

Olyan szakirányú végzettséggel és ismerettel rendelkező sportszakember, aki egyénre szabott preventív fittségi edzést, valamint életmódprogramot tud tervezni és kontrollálni kliense adottságainak, egészségi állapotának, fittségi céljainak maximális figyelembevételével.

Hétköznapian úgy fogalmaznám, hogy személyi edzőnek lenni egy hivatás. Személyi edzőként nem csak arra törekszem, hogy egy tudatosan felépített hatékony edzésben legyen részed, hanem szeretném, ha egy tudatosabb és minőségibb életszínvonalra tudnálak sarkallni téged, és még sok-sok más embert.

Személyi edzőként hiszem, hogy a sport az egyik (ha nem a) legfontosabb eszköz abban, hogy egészségünket hosszú távon megőrizzük és megelőzzük a különböző betegségek kialakulását. Sokan csak akkor kezdenek el sportolni, mikor az orvos rámutat, hogy bizony el kellene kezdeni sportolni, és olyankor már muszáj csinálni. Ezért szeretném elérni, hogy a lehető legtöbb ember beillessze a sportot az életébe, és a későbbiekben ne úgy tekintsenek a rendszeres sportolásra, mint egyfajta nyűgre, hanem úgy, mint az életük egy fontos részére.