top of page

Személyi edzés

A személyi edzésnél miután meghatároztuk a céljaidat

elkészítem az egyéni személyre szabott

edzésprogramodat. Ezután segítek a gyakorlatok

szakszerű elvégzésében, motivállak és támogatlak,

hogy a célt a lehető leggyorsabban és

leghatékonyabban elérd - tehát végigkísérlek az úton,

amit meghatároztál és a motivációt folyamatosan

fenntartom.

Na de mit jelent az, hogy egyénre szabott és

ez miért fontos?

Azért egyénre szabott, mert figyelembe veszem a korod,

a nemed, hogy van-e sportmúltad, volt-e a múltban

valamilyen sérülésed/műtéted, milyen az általános fizikai

állapotod az állóképességed és mik a céljaid.

Az egyénre szabottság nem csak az edzésprogramban

jelenik meg, hanem az edzés technikák megtanításánál

is.

Mert lehet neked a „legjobb” edzésprogramod, ha az

edzéstechnikád nem jó a fejlődésed nem lesz megfelelő

ütemű, sőt előfordulhat, hogy megsérülsz egy

gyakorlatnál.

Edzőtermi edzés

Mi az az edzőtermi edzés?

Budapesten egy jól felszerelt edzéscélokra kialakított

teremben, súlyzós, funkcionális és kardió edzés személyi

edzővel.

Miért érdemes edzőteremben edzeni?

Mert olyan speciális eszközök (kondi gépek, funkcionális

eszközök,kardió gépek) állnak rendelkezésünkre, amiknek a segítségével semmi máshoz nem mérhető eredményeket érhetünk el. Jó példa erre, hogy a Covid járvány idején vendégeimmel a szabadban edzettünk súlyzókkal és saját testsúllyal majd mikor visszatértünk a terembe mindenki észrevette, hogy mennyivel látványosabban fejlődik az előbb felsorolt eszközök segítségével.

Másrészről ezek az évtizedekig fejlesztett gépek, hatalmas segítségünkre vannak, hogy elkerüljük a sérüléséket vagy a már meglévő sérülések ellenére is teljes értékű edzésmunkát tudjunk végezni.

Mit tartalmaz a személyi edzés?

Étrend kialakítása:

A személyi edzések nem lehetnek teljesek személyre

szabott étrend kialakítása nélkül, hiszen a megfelelő étrend

nélkül szinte lehetetlen célt érned.

Ezért az első héten felmérem az étkezési szokásaidat,

majd összeállítom a számodra megfelelő étrendet és ezt az

idő előrehaladtával elemezzük/csiszoljuk.

Az étrend tervezésbe beletartozik az esetlegesen szükséges

táplálék kiegészítők összeállítása is.

Edzések típusa/stílusa:

A személyi edzéseimet kezdők és haladók egyaránt látogatják és az első konzultáció után (ami ingyenes) már körvonalazódik, hogy kinek milyen jellegű edzésre van szüksége.

Kezdőknél fontosnak tartom egy jó alap felépítését így több időt szánok a testtartás javító gyakorlatokra, melyek lehetnek gyógytorna jellegűek, sokszor használunk funkcionális eszközöket(pl:trx), de megismerkedünk a súlyzók, kondiképek és kardiógépek használatával is.

Természetesen az edzések szerves részét képzik a nyújtó gyakorlatok, hogy javítsuk a test mobilizációját és, hogy felgyorsítsuk a regenerációs folyamatokat.

Ahogy az alany erősödik, változnak a súlyzós edzésnél a gyakorlatok a súlyok nagysága és az edzés intenzitása is.

Haladóknál új edzéstechnikákat vetek be és megpróbálom kiszúrni mi az, amit eddig esetleg hibásan csinált és azt kijavítjuk. Precíz étrend, gondosan összeállított táplálék kiegészítés és a regenerációs folyamatok megtervezése nyomán új szintre tudunk lépni.

Mit kell tudnod rólam?

Több mint 25 éves sportolói múlttal és több, mint 10 éves személyi edzői tapasztalattal rendelkezem. Rendszeresen képzem magam, bővítem a tudástáram. Számos sikertörténetet éltem meg klienseimmel: volt, aki korábbi előítéletei ellenére megszerette a sportot és az egészséges életmódot, volt aki nyáron nem mert bikinire levetkőzni, ma már büszkén viseli, sokan olyan alakot értek el amiről régebben még álmodni sem mertek stb… stb…

Külön büszkeséggel tölt el, hogy olyan szakemberek mint a gyógytornászok és manuálterapeuták is rendszeresen méltatják a vendégeimmel végzet munkámat.

Milyen egy jó személyi edző szerintem?

  • Egy jó személyi edzőnek tökéletesen ismernie kell a test működését, hiszen csak így tud kifejezetten a te személyedre szabott tanácsokkal ellátni.

  • Egy jó edzőnek látnia kell, hogy mikor milyen napod van: mikor van szükséged plusz buzdításra, hogy kihozd magadból a maximumot és mikor kell egy picit visszavennie a terhelésből és a követelményekből, mert mentálisan vagy fizikálisan nem állsz készen.

  • Egy jó edzőnek ismernie kell számos edzéstípust és az új trendekkel is mindig naprakésznek kell lennie!

Ezeket mondták a személyi edzéseimről a vendégeim:

Pompos Ágnes:
2013 elején súlyos egészségügyi és pszichológiai problémákkal küzdöttem, melyek hatására hosszantartó étvágytalanság gyötört. Rengeteget fogytam azokban a hónapokban, ami jelentős izomvesztéssel is járt. Áprilisban úgy döntöttem, megszabadulok a rosszkedvtől és csontvázalaktól, és a sportot fogom használni eszközként. Profi segítséget kerestem, mert tudtam, hogy egészségügyi és fizikai állapotom miatt kiemelt jelentőségű a gyakorlatok megfelelő elsajátítása és nem mellesleg a céljaimat támogató étrend kialakítása. Ekkor találtam rá Ádámra.

Már az első edzésen nyilvánvalóvá vált, hogy Ádám a megfelelő edző a számomra. Rendkívül nyitott, nagyon felkészült szakmailag és ami a legfontosabb, tudja, hogyan kell motiválni a tanítványait. Amellett, hogy odafigyel rád a teremben, a táplálkozásodra is nagy hangsúlyt fektet. Mindenkinek testreszabott étrendet készít, elmondja, mit, miért és hogyan érdemes enni, hiszen ez a fejlődés alapja.  


A közös munka során Ádám nem csak az edzőm, hanem egy jóbarátom is lett egyben.  Megismertette és megszerettette velem a sportot, nagyban hozzájárult a felépülésemhez. Ezért mindig hálás leszek neki.

Klikkelj a gallériára nagyításért!
 

Szabó Dávid:

​Ádámról csak jót tudok mondani. Nagy elvárásokkal kezdtem neki a közös munkának és ő maradéktalanul megfelelt ezeknek. Odafigyeléssel és nagy szakértelemmel dolgozott együtt velem, hogy elérhessem a kitűzött célt. Nálam ez egy komoly tömegelést (+10 kg) és szálkásítást jelentett (-17 kg), aminek a végére jobb arányokkal egyben sokkal fittebb is lettem.
Többek között segített egy nagyon alaposan átgondolt étrend kidolgozásában (amit ennek köszönhetően nem is volt nehéz betartani), illetve folyamatosan változatos és jó hangulatú edzésekkel segített, hogy a motivációm is megmaradjon. Nagyon korrekt, emberként és szakemberként egyaránt. Őszintén, csak ajánlani tudom.

Kovács Réka:
Fél éve kezdtem el a személyi edzéseket Ádámmal. Előtte is jártam már edzőterembe, de a lelkesedésem általában pár hét után rohamosan csökkent, könnyen találtam kifogást, miért NE menjek edzeni. Majd pár hónap múlva újra lelkesen belevágtam, majd ismét abbahagytam - gondolom, ez sokaknak ismerős:) Ekkor döntöttem el, hogy keresek egy személyi edzőt és adok még egy esélyt magamnak. Az elmúlt fél év alatt kiderült, hogy ez szuper jó döntésnek bizonyult. Sikerült végleg leadnom azt az öt kilót, amitől évek óta szerettem volna megszabadulni. Az edzések hatékonyak, Ádám maximálisan figyel rám, pontosan tudja, hogy meddig lehet terhelni. Az órák jó hangulatban telnek, öröm vele együtt edzeni. Csajok, ha tényleg el szeretnétek érni a célotokat, és nem csak alibiből akartok edzésekre járni, akkor válasszátok Ádámot, nem fogtok csalódni benne! Köszi, Edem :)

Nagy István:

​Négy éve járok hozzá,126 kiló voltam amikor kezdtünk és meg sem álltam 96 kilóig!Azért érdemes edzőhöz járni,mert egyrészt nem marad el az edzés ha tudod,hogy vár az edződ,másrészt a gyakorlatokat mindig úgy csinálja az ember,hogy az használ is valamit.Ádám végtelenül rugalmas és segítőkész ember.Csak ajánlani tudom!

Kiss Norbert:
Vékony testalkatú srácként kezdtem el súlyzós edzéseket végezni kb másfél évig, de a fizikumom nagyon keveset változott ez idő alatt. Ekkor kezdtem el járni Ádámhoz, aki rámutatott számos hibára és hiányosságra, amit mind az edzések alatt, mind pedig az táplálkozásban elkövettem. Az elmúlt fél éves időszak Ádámmal, látványosabb eredményeket hozott, mint előtte a másfél év önállóan végzett edzésem.

Molnár Mariann:
Huszonéves koromban még nem volt komolyabb problémám a súlyommal, bár hajlamos voltam a hízásra, de a sok mozgás (futás, konditerem, társastánc) és a mértékletes étrend segített a jó külső megőrzésében.
Harmincon felül viszont már egyre nehezebb volt megtartani a súlyom, volt két év, amikor sok munka és tanulás miatt kevesebbet tudtam mozogni, és plusz tíz kiló felesleg jött fel rám észrevétlenül.
Gondoltam, hogy diétával és több sporttal könnyen leadom, de nem sikerült. Eljutottam arra a pontra, hogy kevesebbet már nem bírtam enni, és többet már nem volt erőm mozogni. Lelkileg is nagyon megviselt a súlytöbblet, nem tudtam csinosan öltözni, a rólam készült fotókat nem szívesen nézegettem. Kerestem az okát, hogy mit csinálok rosszul, sokat olvastam a témában, végül rájöttem, hogy az egyik legfontosabb dolog az izomtömegem növelése, mert ezzel gyorsul az alapanyagcserém, az izom folyamatosan égetni fogja a zsírt, továbbá az alakom is a szép formás lesz.

Ekkor kezdtük el a személyi edzéseket Ádámmal. A sportos, konditermes múltam miatt biztos voltam benne, hogy ez könnyen fog nekem menni, de kiderült, hogy korábban szinte mindent helytelenül és egyáltalán nem hatékonyan csináltam, a kezdeti felmérésen is elég gyengének bizonyultam.
Ádámtól szerencsére minden segítséget és információt megkaptam, mind az edzést, mind a táplálkozást illetően.
A külsőm óriási átalakuláson ment keresztül, a fogyás mellett elkezdtem erősödni, formálódni is, most két ruhamérettel hordok kisebbet és 6 kilóval vagyok könnyebb. Sokkal fittebbnek, energikusabbnak érzem magam, a korábbi hátfájásom már rögtön a kezdetekkor eltűnt.
Az étrendemen is elvégeztük a szükséges kiigazításokat, melyek meglepően könnyen betarthatóak. Úgy érzem, hogy az ideiglenes megoldások helyett egy olyan életmódra találtam rá, amely hosszú távon működik, és az egészségemnek  is jót tesz.
Összefoglalom, hogy számomra miért jobb személyi edzővel - azon belül is Ádámmal – edzeni, mint egyedül:
-tudom, hogy vár valaki a teremben, ezért sokkal nagyobb kedvem van lemenni
-mindig maximálisan odafigyel a gyakorlatok helyes végrehajtására, ez biztosítja a hatékonyságot
-egy nehéz nap után nem nekem kell gondolkozni, hogy mit csináljak, hanem az edzés, a gyakorlatok sorrendje pontosan megtervezettek és célorientáltak, a gyakorlatok mindig változatosak
-motivál és hajt akkor is, ha én magamtól már feladtam volna
-amellett, hogy az edzések kemények, az órák rendkívül jó hangulatban telnek, sohasem unatkozom, örömmel várom a következő edzést

Gyakran ismételt kérdések a személyi edzésről:

Kezdő vagyok, nem fognak az edzőteremből kinézni?

Mint minden mást az edzéseket is el kell kezdeni valamikor és valahol. Erre az egyik legalkalmasabb hely az edzőterem. Sok vendégem elmondta, hogy nagyon pozitívan csalódtak az edzőtermi környezetben szemben azzal, amit eleinte gondoltak.

Fontos, hogy odafigyeljek az étkezésre?

Természetesen a testmozgás mellett elengedhetetlen egy újragondolt étrend elkezdése, amennyiben komoly eredményeket szeretnénk elérni.

A súlyzós edzéstől túl izmos leszek, nem akarok nagy izmokat…

Ne aggódj, a „túl izmos” emberek 5-20 éven át edzenek legalább heti 5* mire elérik azt a szintet. Biztosíthatlak, hogy a kezdőket nem fenyegeti a túl sok izom veszélye : )

Hogyan kezdjünk neki?

Összeülünk egy konzultációra, majd edzünk egyet, ahol felmérem néhány alapgyakorlaton keresztül, hogy milyen fizikai állapotban vagy.

Ezt követően kielemezzük az étkezési szokásaidat, majd előirányozunk egy étrendet, amit menet közben folyamatosan csiszolunk.

Elkezdjük a személyre szabott közös edzéseket, a céljaidat szem előtt tartva!

fitness-body-builder-challenge.jpg
  • Szeretnéd tudni az igazságot a fogyásról?

  • Érdekel, hogyan kezd el az edzést és a diétát?

Kérd az ajándék cikkeimet az űrlap kitöltésénél!

Töltsd ki kérlek az alábbi űrlapot:

Vedd fel velem a kapcsolatot!
arrow&v

Köszönöm az üzenetet!

bottom of page